Több

     

    TeddyTed hangoskönyvek

    Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk

    ELMONDJA ENGLER JÓZSEF/ TEDDYTED

    A több mint száz éve íródott A Pál utcai fiúk a magyar irodalom élő klasszikusává érett. Molnár Ferenc humora, kifinomult karakterábrázolása és a regény témái – hűség, barátság, összetartás – kortalanná, a mai iskolások számára is élvezhetővé és mélyen átélhetővé teszik a történetet. Nem véletlen, hogy A Pál utcai fiúk az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar regény külföldön, több országban is kötelező vagy ajánlott olvasmány.

    HANGOSKÖNYV fájlok letöltése:

    Gaál Mózes – Münchhausen

    ELMONDJA ENGLER JÓZSEF/ TEDDYTED

    Az irodalomtörténetben csak Münchhausen báróként ismert nagymesemondó, Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen az egyik legősibb német nemesi család sarjaként látta meg a napvilágot. Alsó-szászországi őseinek családfáját a X1. századig vezetik vissza a történelemkutatók. A család a középkorban két ágra szakadt, de mindkét ág szülöttei között igen sok, nem csak a német kultúra szempontjából jelentős egyéniség – elsősorban író, költő – öregbítette a nemesi család évszázadokra visszanyúló hírnevét, mint az 1720 májusában született Münchhausen báró is. Több mint húsz évet töltött hazájától távol, részt vett az oroszok és a törökök között dúló háborúban, míg honvágytól és nem utolsó sorban kíváncsiságtól vezérelve hazatért: Kastélyának kertjében épített egy kis kerti lakot, ahol társaságban mesélte kifogyhatatlan történeteit hihetetlen utazásairól, háborús és vadászkalandjairól. Ezekből a mesékből kerekedett ki az idők során a báró legendás alakja. Személye világszerte ismert: számtalan mese, könyv, filmszalag őrzi kalandos és vidám utazásainak történetét szárazon és vízen, a világ körül és a holdon. 

    HANGOSKÖNYV fájlok letöltése:

     

     

     

     

     

     

     

     

    HOZZÁSZÓLÁST ÍROK

    Kérjük, írja be véleményét!
    írja be ide nevét

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    További hangoskönyvek